kelanatinta
Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita sedar kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharap pertolongan ALLAH.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG, kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan….

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA BERSAMA ALLAH.

Memang Allah s.w.t sengaja menemukan kita, dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yang kecewa dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esokpun kita tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan Allah dengan melaksanakan suruhan-Nya, dan meninggalkan larangan-Nya….Percayalah, sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hamba-Nya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-Nya….
Labels: edit post
Reactions: 
0 Responses

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...