kelanatinta
Tiket perjalanan = percuma satu perjalanan yang pasti.

Pengenalan :
Nama : Hamba Allah
Gelaran : Insan
Berasal : Tanah
Alamat : Bumi

Maklumat yentang perjalanan :

“Ditujukan kepada semua penumpang, diminta ambil perhatian kerana mereka akan memulakan perjalanan dengan meninggalkan ke hadapan dunia ini dan menuju ke alam akhirat. Sila perhatikan ketua anda semua dikhaskan untuk malaikat maut. Bagi penumpang yang belum jelas, dapatkan maklumat lanjut dari Al-Quran dan Sunnah serta menurutinya. Sebarang masalah dirujuk kepada cemdekiawan dan para ulama”.

Barang muatan yang dipertimbangkan :

Amal soleh, sedekah jariah, anak yang soleh yang mendoakan ibunya, ilmu yang manfaat.

Perhatian!!!

“Lain-lain penumpang yang ditegah adalah bertanggungjawab sendiri. Barang siapa tidak mematuhi akan didenda”.

Saat dan waktu berlepas

“Semua penumpang yang tidak mempunyai tiket. Passport atau tidak mempunyai kedua-duanya hendaklah bersiap sedia untuk berlepas pada saat jika tidaak mahu kesusahan”.

Diulang :

“ Tempoh perjalanan adalah sesuatu yang pasti dan tidak diingatkan lagi. Hendaklah mengambi perhatian yang sewajarnya terhadap perjalanan ini. Terima kasih kepada semua kerana member peluang kepada kami untuk menabur bakti. Semoga anda gembira dan menikmati perjalanan yang menarik sesuai dengan firman Allah…

“Barang siapa mengharap perjumpaan baik dengan tuhan, maka hendaklah dia mengejar amalan baik, jangan pula mensyirikkan Allah”. (Surah al-Kahfi)
Labels: edit post
Reactions: 
0 Responses

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...